U nastavku bloga možeš pročitati najnovije informacije vezane uz mjere za samozapošljavanje.

Koraci prilikom prijave za mjere za samozapošljavanje:

 1. Prijaviti se na HZZ – što znači da moraš biti nezaposlen
 2. Prijava na edukaciju – koja traje 1 sat (ali se dugo čeka, čak i po par tjedana)
 3. Sastavljanje poslovnog plana i troškovnika (dokumenti se nalaze na stranici HZZ, ti trebaš samo popuniti podatke i odgovoriti na pitanja).
 4. Ispuniti izjave: Izjava o korištenju potpora male vrijednosti, Izjava o nepodmirenim obvezama, Izjava o prihvaćanju posljedica ovrhe, Izjava o registraciji poslovnog subjekta prije odobrenja zahtjeva i zahtjev (pronaći ćeš ih na stranicama HZZ)
 5. Provjera dokumenata sa savjetnikom i predaja
 6. Odgovor od HZZ se najčešće čeka cca. 2 tjedna
 7. Nakon pozitivnog odgovora, otvaraš Obrt (cijena 270kn) – savjet: Otvoriti online (preko e-Obrt na koji ulaziš putem platforme e-Građani)*
 8. Izrada pečata (oko 200kn)
 9. Otvaranje računa u banci
 10. Odlazak u Poreznu – predaja obrasca RPO**
 11. Prijava na mirovinsko i zdravstveno – obrasci M1P i M11P**
 12. U roku od 30 dana od dobivene pozitivne ocjene, HZZ-u se moraju dostaviti dokumeti o registraciji i prijavi na poreznu, mirovinsko, zdravstveno, broj računa, bjanko zadužnicu (ovjera kod javnog bilježnika) te obrasce 1 i 2 (koje će ti poslati HZZ)
 13. Novac ćeš dobiti u roku od 7 dana od potpisa i predaje cjelokupne dokumentacije
 14. Počinješ s poslovanjem! Mnogo sreće!

*Ukoliko obrt otvaraš online, obrtnicu možeš dobiti već za tri dana. Međutim ukoliko odeš u ured, za obrtnicu ćete čekati i 3 tjedna.

**Obrasce kupuješ u Narodnim Novinama

 

Izrada web stranica ulazi u troškovnik HZZ, a mi nismo u sustavu PDV, što znači da će cijena izrada web za tebe biti 0 kn. Odnosno, cijeli iznos pokriva HZZ – a ti nećeš morati platiti 25% PDV-a. 🙂

Što time dobivaš? Kvalitetnu, modernu i responsive (prilagođenu svim uređajima) web stranicu sa SEO optimalizacijom. Lakše ćeš promovirati vlastiti posao, imati bolju povezanost s kupcima i kvalitetniji marketing.

Ukoliko su ti potrebne dodatne informacije, možeš nas kontaktirati na: info@dreamvr.net